Acrylaatplaten van bekende merken zoals Perspex ®, Plexiglas ® en Altuglas ® in alle soorten, kleuren en maten

FAQ

Acrylaat op maat

Over Acrylaat

Wat is het verschil tussen gegoten en geëxtrudeerde acrylaat platen?

Het is een verschil in de manier van productie. Gegoten platen hebben betere optische kwaliteiten en laten zich mooier bewerken, omdat er minder spanning in het materiaal zit. Het overgrote deel van de platen die wij verkopen is van gegoten kwaliteit. Gegoten materiaal heeft wel een grotere diktetolerantie dan geëxtrudeerd acrylaat.

Wat is de dikte tolerantie van acrylaat?

Volgens de fabrikant kan de dikte van het materiaal +/- 0,4 mm + 10% van de nominale dikte zijn, voor gegoten acrylaat. In praktijk is de afwijking van de dikte meestal niet meer dan 10% van de dikte.

Wordt de acrylaat plaat beschermd tegen krassen?

De op maat gezaagde acrylaatplaten worden altijd geleverd met een beschermfolie aan voor- en achterkant. Dit om krassen op het oppervlak te voorkomen. Het kan zijn dat de folie er gehavend uitziet, maar dat hoeft niet te betekenen dat de acrylaatplaat zelf ook beschadigd is. Mocht het zijn dat de plaat toch krassen bevat, dan ontvangen wij graag foto’s van de geleverde acrylaatplaat mét en zónder beschermfolie.

Wat is acrylaat voor materiaal?

Acrylaat is een kunststof en is kort voor Polymethylmethacrylaat (PMMA). PMMA is vaak bekend onder de merknaam Plexiglas ®, Perspex ® of Altuglas ®.

Bewerkingen

Kan ik een andere vorm dan een rechthoek of een vierkant bestellen?

Het is mogelijk om een vorm te lasersnijden uit acrylaat. Acrylaatopmaat.nl kan dit voor verzorgen tot een dikte van 8mm. Dit wordt uitgevoerd door Laserbeest, het moederbedrijf van Acrylaatopmaat.nl . Neem contact op via www.laserbeest.nl/contact

Welke mogelijkheden biedt lasersnijden?

Met de laser kan acrylaatopmaat.nl het acrylaat voorzien van gravures of kunnen vormen in zijn geheel uit acrylaat gesneden worden.

Assortiment

Verkopen jullie alleen plaatmateriaal of ook buizen, staven en blokken? Kan ik ook acrylaatlijm bij jullie kopen? Ik ben op zoek naar een specifiek type acrylaat plaat, maar het staat niet op jullie site. Is daar toch aan te komen?

Op dit moment leveren wij alleen wat op de site wordt aangeboden.

Welke merken acrylaat voeren jullie?

Wij hebben ons assortiment nauwkeurig samengesteld. Dit assortiment bevat acrylaat van verschillende merken. Het betreft uitsluitend acrylaat gefabriceerd in Europa (met name Engeland, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië en Zwitserland), dit met het oog op kwaliteit en milieu. Het grootste deel van het assortiment is van het merk Perspex ®.

Keurmerken kwaliteit en milieu

Kan ik een kwaliteits-/ milieucertificaat bij jullie opvragen?

Al het door ons gevoerde materiaal komt van ISO 9001 gecertificeerde bedrijven om de kwaliteit te kunnen waarborgen. Daarnaast voldoen deze bedrijven ook aan de REACH verordening, die voor de beheersing van de risico’s van chemische stoffen in het leven is geroepen. Ons post-consumer recycled materiaal is ook als zodanig gecertificeerd. Mocht u voor een project bepaalde certificeringen willen ontvangen, dan is dat mogelijk. Neemt u in dat geval contact met ons op.

Wat zijn de milieueffecten van de productie van acrylaat?

Acrylaat op Maat heeft in samenwerking met onderzoeksbureau CE in Delft (www.ce.nl) nauwkeurig gekeken wat die belasting voor het milieu concreet inhoudt en hoe we deze zoveel mogelijk kunnen beperken of compenseren. Hieronder volgen onze bevindingen, zo transparant mogelijk voor u uiteengezet.

- De productie van kunststoffen kan het milieu op verschillende manieren belasten. In zogenaamde Life Cycle Assessments (LCA) wordt onderscheid gemaakt in de volgende milieueffecten: het uitputten van grondstoffen, klimaatverandering, bodemverzuring, eutrofiëring, ozonafbraak, zomersmog & fijnstofuitstoot.

- Uit onderzoek van CE blijkt dat alleen de uitstoot van het broeikasgas CO2 een significante belasting vormt voor het milieu. De andere bovengenoemde milieueffecten die gepaard gaan met de productie van acrylaat zijn verwaarloosbaar.

- Voor iedere kg gegoten plaatmateriaal acrylaat, wordt een uitstoot van 4,77kg CO2 veroorzaakt. Deze uitstoot wordt met name veroorzaakt door het energieverbruik noodzakelijk voor het productieproces.

Wat doet Acrylaat op Maat om de belasting op het milieu te beperken?

- Acrylaat op Maat compenseert voor u de CO2-uitstoot die nodig was om het door u bestelde product te produceren. Dat doen we door een bedrag af te dragen aan FairClimateFund. Wilt u meer weten over hoe deze compensatie werkt? Lees verder op hun website www.fairclimatefund.nl. FairClimateFund is gecertificeerd met het wereldwijd gerespecteerde Gold Standard keurmerk.

- Er is in bepaalde uitvoeringen 100% gerecycled acrylaat (post consumer recycled) op de markt, Greencast genoemd. De kwaliteit van Greencast is identiek aan standaard materiaal. Indien verkrijgbaar biedt Acrylaat op Maat Greencast aan, en zien wij ervan af het standaardmateriaal in deze uitvoeringen aan te bieden. Voor de productie van Greencast platen is 57% minder CO2-uitstoot noodzakelijk.

- Acrylaat op Maat verkoopt alleen acrylaat dat in Europa geproduceerd is. Hierdoor wordt transport zoveel mogelijk beperkt. Daarnaast is regelgeving met betrekking tot uitstoot in Europese landen strenger gereguleerd dan in bijvoorbeeld het verre oosten.

- Acrylaat op Maat verkoopt alleen acrylaat dat geproduceerd is door fabrikanten met keurmerken ISO14001 en REACH verklaringen.

- Wij verkopen indien mogelijk origineel Perspex. Lucite, de producent van Perspex, is naar ons beste weten de producent met de meest vooruitstrevende technieken om duurzaam te produceren.

Hoe kunt u verder bijdragen aan het milieu?

Gebruik en bestel niet meer materiaal dan nodig. Gaat u vormen uit een plaat snijden? Deel deze dan efficiënt in. Dat is goed voor uw portemonnee en ons milieu.

Een mooie eigenschap van acrylaat is dat het 100% gerecycled kan worden. Heeft u acrylaat afval? Dan kunt u dat gratis bij ons inleveren. Wij zorgen er dan voor dat er nieuw acrylaat van gemaakt wordt.

Ik heb acrylaatafval over. Waar kan ik dit kwijt?

Het beste voor het milieu is het om dit te recyclen. Acrylaat is een van de weinige kunststoffen waarmee dit eenvoudig mogelijk is. Als u zorgt dat uw (particulier) acrylaat afval bij ons in Delft terecht komt, dragen wij er zorg voor dat het gerecycled wordt. U kunt ook kijken of er bij u in de buurt een bedrijf te vinden is dat acrylaat terugneemt.

Bestelling/Levering

Hoe kan ik mijn bestelling thuis verwachten?

De platen worden goed ingepakt naar u verzonden. Op de platen bevindt zich aan twee zijden (met uitzondering van speciale typen zoals spiegelacrylaat) beschermfolie. Haal deze er niet eerder af dan nodig.

Wat zijn de verzendkosten?

De verzendkosten zijn 10,- euro voor een standaardpakket. Dit tarief geldt voor een pakket met een maximumformaat van 1700x730mm. Voor andere formaten zijn de verzendkosten op aanvraag. Indien u voor 70,- euro of meer bestelt, dan is de verzending franco.

Wanneer kan ik mijn bestelling thuis verwachten?

De levertijd is normaal gesproken ca. zes werkdagen. Vaak leveren wij echter sneller. U ontvangt een mail met een track&trace code waarin u uw pakket kunt volgen.

De bestelling is niet naar verwachting. Kan ik deze retour zenden?

Nee, omdat het een voor u op maat gemaakt product is kunnen wij er helaas niet aan beginnen producten retour te nemen. Wij hopen op uw begrip hiervoor.

Mijn bestelling is beschadigd bij het transport. Wat nu?

We pakken onze bestellingen zorgvuldig in. Mocht er desondanks iets misgaan bij het transport, vragen wij u onmiddellijk na ontvangst contact met ons op te nemen, maar uiterlijk 8 dagen na ontvangst. Neem voor het uitpakken een foto van uw pakket zodat wij kunnen zien of de beschadiging komt door het transport.

Mijn bestelling is beschadigd, maar niet tijdens het transport. Wat nu?

De acrylaatplaten worden zorgvuldig behandeld tijdens het op maat zagen, maar het kan zijn dat onverhoopt een kras is opgelopen tijdens dit proces. Wij vragen u om onmiddellijk na ontvangst contact met ons op te nemen, maar uiterlijk 8 dagen na ontvangst. Neem foto’s van de acrylaatplaat voordat u de beschermolie eraf haalt én foto’s van de acrylaatplaat zonder beschermfolie zodat wij kunnen zien of de beschadiging komt door het proces tijdens uw bestelling. Het kan zijn dat alleen de folie beschadigd is en dat het daardoor lijkt dat er een kras in de plaat zit. Vaak komt het voor dat de beschadiging alleen aan de folie zit.

Kan ik mijn bestelling ook ophalen?

Alle bestellingen worden naar het opgegeven adres verzonden, wij werken zonder winkel om de kosten zo laag mogelijk te houden!

Contact

Hoe kan ik met jullie in contact komen?

U kunt ons via het contactformulier 24 uur per dag een bericht sturen. U kunt ons ook gewoon een e-mail sturen op info@acrylaatopmaat.nl. Om de kosten zo laag mogelijk te houden hebben wij er voor gekozen om geen telefonische ondersteuning te bieden. Wij willen ons richten op het leveren van een grote keuze aan perspexplaten tegen een scherpe prijs, waarbij we ook oog hebben voor duurzaamheid in de productieketen.